Acasa
Contact
Newsletter
logo lumeaintrend.ro promo

Kerekes Rares, un pictor talentat!


Creatiile sale sunt rupte din rai. Hai sa le cunosti…Imi plac pictorii care in arta lor nu cunosc prudenta, iar pensula sau alte instrumente folosite in realizarea unui tablou au frau liber… Asa e Rares, Kerekes Rares, un artist cu talent cat carul. Daca privesti lucrarile lui ti se goleste mintea de gandurile rele si te simti purtat intr-o lume aparte, in care exista numai bine si frumos. L-as numi un pictor tamaduitor, plin de har si de lumina. E din Sighisoara si iubeste acel loc foarte mult. Acolo, de altfel se nasc cele mai frumoase tablouri ale sale.


“ Pictura este un mod de exprimare si fac acest lucru de la varsta de opt ani. Am urmat Universitatea de Arte si design din Cluj-Napoca, iar azi reusesc sa ma desfasor cel mai bine prin culoare. Imi place foarte mult pictura, comparativ cu celelalte ramuri ale artelor plastice. Tehnica pe care o folosesc este ulei pe panza si nu lipseste cutitul de paleta, care da un efect de 3D special.
In general lucrez dupa natura, imi place sa modelez lumina si umbra dupa diferite stari de spirit, momente ale zilei, anotimpuri, etc, iar toamna este anotimpul meu preferat din punct de vedere cromatic. Cand e toamna, tablourile mele sunt cele mai bune.”

Expozitii in Turcia, Grecia si Bulgaria


“De la varsta de 10 ani am inceput sa vand lucrari pictate in Cetatea Sighisoarei. Tablouri pictate la fata locului. De atunci am vandut foarte multe, iar azi se afla in diferite colectii muzeale sau particulare din intreaga lume. Cel mai scump tablou al meu a costat 800 de euro si l-am vandut pentru un act caritabil. Am avut nenumarate expozitii in Bucuresti, Brasov, Sighisoara, Byala ( Bulgaria), Varna, Sofia, Atena, Edirne ( Turcia), Budapesta, Tg. Mures, Campulung Muscel sau Hunedoara. Am colectii in muzee de arta contemporana la Blaj, Varna, Byala, Edirne si Istanbul.