Acasa
Contact
Newsletter
logo lumeaintrend.ro promo

Primele colectii-capsula


semnate ComsaServicii personalizate. Calitate. Diversitate. Originalitate. Sunt cuvintele care definesc, pe scurt, brandul COMSA.


Atelierul de creatie vestimentara si broderie Comsa dezvoltat ii comuna Cornetu, Ilfov isi propune promovarea motivelor traditionale romanesti - atat prin broderie, cat si prin croielile si patern-urile etno, care readuc in actualitate si reinterpreteaza portul popular romanesc.

“Pentru ca nimic nu se pierde, ci se reinventeaza, Atelierul Comsa isi propune sa stabileasca noi reguli in materie de New Age Branding. Despicand firul traditiei in patru, am creat concepte si linii noi, ce se vor mula perfect pe viziunea si nevoile constiintei feminine moderne.”, declara Chris Constantinescu, Managerul Proiectului Comsa.

Proiectul si-a propus inca de la inceput sa colaboreze cu tineri designeri romani talentati si sufletisti


Acestia s-au alaturat deja acestui concept social inovator, beneficiind astfel, de sprijinul si serviciile unui atelier profesional de croitorie.

Echipa are, de altfel, cate un designer dedicat, care sa creeze modele unicat pentru fiecare client in parte, oferindu-i acestuia o legatura permanenta si personalizata pentru propria comanda.

Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca proiectul este unul de economie sociala, prin infiintarea atelierului creandu-se in comuna Cornetu 8 noi locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile.

Joi, 19 noiembrie, Atelierul Comsa si-a deschis portile pentru a ne lasa sa descoperim primele sale doua colectii-capsula, “In mood for Etno” si “In mood for Vintage”. Si sa aflam povestile cu suflet din spatele brandului si ale creatiilor sale.

Comsa – creativitate si calitate 100% made in Romania.


Am avut astfel ocazia sa admiram doua colectii extrem de apreciate in cadrul a doua evenimente de prestigiu din peisajul modei romanesti: Gala Premiilor VIP din octombrie 2015 si editia de toamna a targului de moda V for Vintage, care a avut loc in Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana - Sala Dalles, intre 31 octombrie si 1 noiembrie.

Colectia “In Mood for Etno” a pornit de la valorile traditionale si reinterpretarea lor, avand la baza un mix intre modern si traditional, intre croielile minimaliste si broderiile traditional-romanesti. Broderia este o arta prin care se decoreaza sau se personalizeaza o mare varietate de articole de imbracaminte si alte obiecte textile cu diverse intrebuintari.

Inovatia brand-ului COMSA este readucearea in prim-plan a traditiei romanesti si implementarea ei in contexte originale, inovative. In plus, pentru linia de boy-friend jeans, designerii COMSA au avut in vedere o asociere inedita a denimului uzat cu broderiile realizate manual din fire de ata multicolore, reinventand motivele etno.

O cromatica autumnala, amintind de lanurile coapte, de livezi si de peisajul rural: rosu, oranj, verde-smarald, verde-praz, lime, dar si de nuantele neutre ale pamantului in mijlocul toamnei: alb, gri, negru.

Cea de-a doua colectie-capsula, “In Mood for Vintage”, imbina in armonie stilul minimalist cu cel baroc, prin crearea unor tinute elegante cu aer retro. Astfel, croieli si modele simple, ce urmaresc cu succes liniile feminine delicate, s-au intalnit cu rafinamentul elementelor baroce, fiind aplicate sub forma de broderii.

Broderia este o arta clasica, vintage, prin care tinutele au fost dintotdeauna decorate, innobilate si personalizate, de-a lungul intregii istorii a vestimentatiei, conferind hainelor unicitate si o tusa de glam, fara insa a le incarca in exces. Creatiile Comsa sunt disponibile deja spre vanzare pe http://www.ateliercomsa.ro si pe http://www.facebook.com/Atelier-Comsa .

Comsa – un atelier de creatie cu suflet si creativitate


Atelierul Comsa este un concept inovator de intreprindere sociala dezvoltat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Proiect cofinantat din Fondul Social European care urmareste promovarea talentului si frumusetii romanesti, mizand si pe implicarea comunitatii.

Despre Fundatia Tinerete Fara Batranete


Fundatia Tinerete Fara Batranete are o experienta de 9 ani in oferirea de servicii psiho-sociale pentru persoane din categorii defavorizate, aflate in situatii de risc social si cu nevoi speciale (dizabilitati psihice, fizice ori intelectuale).

Cu o experienta de 9 ani in parteneriate nationale, Fundatia Tinerete fara Batranete a implementat proiecte vizand servicii nonrezidentiale, de ingrijire la domiciliu si terapeutice, misiunea sa fiind reducerea si prevenirea marginalizarii si excluderii sociale a persoanelor din categorii defavorizate.